Ruskea karhu

Ruskeakarjan tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Ursidae
Suku
Ursus
Tieteellinen nimi
Ursus arctos

Karhun suojelun tila:

Uhanalainen

Karhun sijainti:

Aasia
Eurasia
Euroopassa
Pohjois-Amerikka

Ruskea karhu tosiasiat

Pääsaalis
Kala, hedelmä, hyönteiset
Erottuva piirre
Voimakkaat käsivarret ja lepotila talvella
Elinympäristö
Metsä- ja vuoristoalueet
Petoeläimet
Ihminen, Susi, Puuma
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
3
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Kalastaa
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Hallitseva saalistaja ympäristössään!

Karhun fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Musta
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
35 mph. Nopeus
Elinikä
20-30 vuotta
Paino
136kg - 390kg (300lbs - 860lbs)
Korkeus
1,5 m - 2,8 m (5 jalkaa - 9,2 jalkaa)

'Karhuja kutsutaan usein' harmaakarhuiksi '.



Ruskeakarhuja esiintyy monilla alueilla Pohjois-Amerikassa ja Euraasiassa, joissa karhut asuvat metsäisillä ja vuoristoisilla alueilla. Ruskea karhu on myös kansallinen eläin useissa Pohjois-Amerikan, Euroopan ja Aasian osavaltioissa.



4 hämmästyttävää ruskea karhu -faktaa

  • Ruskea karhu on maailman laajimmin levinnyt karhu
  • Ruskeakarhujen ryhmää kutsutaan laiskaisuudeksi tai slutiksi
  • Ennen lepotilaa ruskea karhu voi syödä jopa 90 kiloa ruokaa päivässä
  • Vaikuttaa siltä, ​​että ruskea karhut ovat yksilöllisiä ja erittäin älykkäitä

Ruskeakarhun tieteellinen nimi

Ruskealla karhulla on nimiUrsus arctosja on eräänlainen nisäkäs. Nimi Ursus on johdettu latinasta, mikä tarkoittaa 'karhu'. Sekä ursus että arctos tarkoittavat karhua, ja arctos on kreikan termi tälle eläimelle.

Termiä 'Grizzly Bear' kutsutaanUrsus.Se on ruskeakarjan alalaji ja nimettiin, koska karhu tulkittiin jotenkin 'kammottavaksi tai kammottavaksi' sen sijaan, että karvan termi olisi harmailla juovilla.

Karhun ulkonäkö ja käyttäytyminen

Karhut ovat erittäin suuria eläimiä. Ruskea karhu voi kasvaa viidestä kahdeksaan jalkaan ja painaa noin 700 kiloa. Tämä tarkoittaa, että ruskea karhu on noin 75 prosenttia yhtä raskas kuin arabialainen hevonen, joka painaa 930 kiloa. Vaikka jotkut voivat olla jopa suurempia. Alaskan ruskea karhu voi painaa jopa 1500 kiloa.

Keväällä lepotilan jälkeen ruskea karhu voi painaa paljon vähemmän. Tämän korvaamiseksi karhu voi syödä jopa 90 kiloa ruokaa päivässä painon nousemiseksi tulevaa talvea ja sen lepotilaa varten.

Ne ovat yleensä yksinäisiä eläimiä; naaraat ja heidän ruskeakarhunsa kokoontuvat yhteen, ja toisinaan niiden tiedetään kokoontuvan etenkin Alaskan kalapaikoille. Ryhmää karhuja kutsutaan laiskaisiksi tai lörpöiksi, mutta ruskeat karhut elävät enimmäkseen yksin.

Talvella ruskeat karhut kaivavat lepotiloja, joita esiintyy usein rinteillä.

Ruskeakarhut ovat erittäin nopeita, ja niiden tiedetään saavuttavan nopeudet 30-40 mailia tunnissa; jopa 30% nopeampi kuin nopeimman ihmisen, Usain Boltin huippunopeus. Jos he ovat yllättyneitä tai jos ihminen joutuu äidin ja poikien väliin, he voivat olla vaarallisia. Karhun tiedetään myös olevan poikkeuksellinen uimari.



Karhun elinympäristö

Ruskeat karhut elävät Pohjois-Amerikan, Aasian ja Euroopan pohjoisosien metsissä ja vuoristossa. Euroopassa niitä esiintyy enimmäkseen vuoristometsissä. Siperian ruskea karhut suosivat metsiä, kun taas Pohjois-Amerikassa he kutsuvat alppiniityjä ja rantaviivoja kodiksi.

Missä tahansa he ovat, karhu mieluummin elinympäristöä, jolla on tiheä peite, jossa he voivat tuntea olonsa turvalliseksi päivällä.

Ruokavalio

Ruskeakarhut ovat kaikkiruokaisia; ne ovat myös elintarvikeketjun huippuosaajia. He syövät muita eläimiä, kuten jyrsijöitä tai hirviä. Suuri osa heidän ruokavaliostaan ​​koostuu kuitenkin pähkinöistä, marjoista, hedelmistä, lehdistä ja juurista.

He nauttivat myös lohen kalastuksesta ja kaipaavat rasvoja, jotka voivat viedä heidät pitkään talvehtimiseen. Ennen kuin se lepotilassa, ruskeakarhu on tiedetty syövän jopa 90 kiloa ruokaa päivässä.

Ruskeakarhojen saalistajat ja uhkat

Koska ruskea karhu on yksi suurimmista kaikkiruokaisista, sen ei tarvitse huolehtia syömisestä. Heidän on huolehdittava muista ruskeakarhuista. On kuitenkin myös muita uhkia.

Aiemmin isot riista-metsästäjät uhkasivat ruskeakarhuja pokaaleina, ja niiden vuotia ja lihaa käytettiin.

Salametsästys voi olla ongelma. Aasiassa jotkut ajattelevat, että karhun sappirakolla on lääketieteellisiä etuja, vaikka ei ole todisteita siitä, että tämä olisi totta.

Puunkorjuu, kaivostoiminta ja metsien hävittäminen sekä elinympäristön tuhoaminen uhkaavat karhupopulaatiota. Ihmisten ja karhujen konflikti on ollut ongelma, koska karhut voivat häiritä vaeltavia eläimiä, vesihuoltoa, hedelmätarhoja ja roskakoria.



Karhun lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Miehet voivat taistella naaraita paritessaan ja vartioivat naista yhden tai kolmen viikon ajan. He astuvat toukokuusta heinäkuuhun.

Naiset menevät luolaan raskaana; he synnyttävät talvella lepoaikana ja yleensä pari poikaa. Ruskeakarhupojat imettävät äitinsä maitoa kevääseen ja sulaan asti. Sitten he pysyvät hänen luonaan yli kaksi vuotta.

Naaraspuoliset karhut lisääntyvät vain kerran kolmessa vuodessa, koska he ovat kiireisiä nuorten poikiensa kanssa, kunnes pienet pennut ovat omillaan. Pennut syntyvät sokeiksi ja alastomina, mutta ovat pian matkalla kasvuun. Kuuden kuukauden kuluttua karhun paino voi olla 55 kiloa tai 25 kiloa.

Luonnossa karhut voivat elää jopa 20-30 vuotta; monet karhut kuolevat kuitenkin aikaisemmin.

Karhupopulaatio

Uskotaan, että maailmassa on jäljellä noin 200 000 ruskeaa karhua. Ne ovat suurimpia eläviä lihansyöjiä, vaikka niitä pidetään usein kaikkiruokaisina, ja heillä on suuri prioriteetti suojeluluettelossa.

Yhdysvalloissa jäätikön ja Yellowstonen kansallispuistoissa voit nähdä ruskeakarhuja. Nämä ovat ainoat paikat maassa, jossa he asuvat; karhun palauttamisohjelmien avulla pyritään kuitenkin tuomaan tämä karhu takaisin.

Venäjällä on eniten ruskeakarhuja, joiden väkiluku on yli 100 000.

Karpaattien vuoristossa on suuri väestö; maita ovat Slovakia, Puola, Ukraina ja Romania. Muita paikkoja, joissa on karhupopulaatioita, ovat Palestiina, Itä-Siperia ja Himalajan alue. Ne ovat myös mahdollisesti Luoteis-Afrikan Atlasvuorilla ja Hokkaidolla, saarella Pohjois-Japanissa.

5 ruskea karhu tassun tosiasiat

  • Ruskeakarjalla on neljä isoa tassua ja kullakin ruskeakarhun tassulla on viisi varvasta, jotka johtavat pitkiin kynsiin.
  • Ruskeakarhun kahdella etutassulla on varpaat, joilla on pidemmät kynnet kuin takakäpälillä, kun ruskea karhu käyttää etukäpäänsä kaivamaan.
  • Ruskeakarhun kaksi takatassua ovat suuremmat kuin kaksi etutassua, koska ruskea karhu seisoo usein takajaloillaan joko tutkiakseen ympäristöään tai saadakseen ruokaa korkeammilta paikoilta.
  • Ruskea karhu repii etutassuillaan valtavilla kynsillään avoimet puut, joissa on vikoja, jotta se voi syödä niitä.
  • Ruskea karhu käyttää erikoisrakenteisia tassujaan ja jalkojaan juoksemaan nopeasti, kiipeämään puihin ja uimaan hyvin.

5 ruskea karhu hampaiden tosiasiat

  • Ruskeakarhut eivät yleensä purra saalistaan, vaan jauhavat ja rupistavat valtavilla hampaillaan saadakseen ateriansa niihin.
  • Karhulla on noin 42 hampaita, mukaan lukien suuret saalistushampaat, joita karhu käyttää lihan ja ihon murskaamiseen.
  • Ruskea karhu käyttää sekä isoja, vahvoja tassujaan että teräviä hampaitaan saaliinsa kiinni saamiseksi ja tappamiseksi. Hän joko puree eläimen kaulaa tai pyyhkäisee sitä valtavilla käsivarret.
  • Ruskeakarhun molaarihampaiden koko kasvaa, kun ne menevät pidemmälle ruskeakarhuun suussa, ja ruskea karhu käyttää pääasiassa suurinta molaariaan jauhamaan kovaa ruokaa.
  • Ruskeakarhun hampaiden koko riippuu itse karhun koosta, joten isommilla karhuilla on isommat hampaat kuin pienemmillä karhuilla.
Näytä kaikki 74 eläimet, jotka alkavat kirjaimella B

How to say ruskea karhu in ...
Bulgariaruskea karhu
Englantiruskea karhu
KatalaaniRuskea karhu
Tšekkiruskea karhu
Tanskan kieliruskea karhu
Saksan kieliruskea karhu
EnglantiRuskea karhu
EsperantoBruna-karhu
EspanjaUrsus arctos
VirolainenKaru
SuomalainenKarhu
Ranskan kieliruskea karhu
heprealainenruskea karhu
Kroatialainenruskea karhu
Unkarin kieliruskea karhu
Indonesiaruskea karhu
italialainenUrsus arctos
japanilainenruskea karhu
LatinaUrsus arctos
Hollannin kieliruskea karhu
Englantiruskea karhu
Kiillottaaruskea karhu
Portugalin kieliruskea karhu
Englantiruskea karhu
Sloveeniruskea karhu
Ruotsin kieliruskea karhu
Turkkiharmaakarhu
vietnamruskea karhu
Kiinalainenruskea karhu
Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. David W.Macdonald, Oxford University Press (2010) Nisäkkäiden tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita