Ylitä Gorilla-joki

Cross River Gorillan tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Kädelliset
Perhe
Hominidae
Suku
Gorilla
Tieteellinen nimi
Gorilla gorilla diehli

Cross River Gorilla Conservation Status:

Äärimmäisen uhanalainen

Cross River Gorilla Sijainti:

Afrikka

Ylitä Gorilla-joen tosiasiat

Pääsaalis
Lehdet, hedelmät, kukat
Elinympäristö
Sademetsä ja tiheä viidakko
Petoeläimet
Ihminen, leopardi, krokotiili
Ruokavalio
Herbivore
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Joukko
Lempi ruoka
Lehdet
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Alle 300 jäljellä!

Cross River Gorilla Fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Harmaa
  • Musta
Ihotyyppi
Hiukset
Huippunopeus
25 mph. Nopeus
Elinikä
35-50 vuotta
Paino
100kg - 200kg (220lbs - 440lbs)
Korkeus
1,4 m - 1,7 m (4,7 jalkaa - 5,5 jalkaa)

Cross River Gorilla asuu vuoristoisella alueella Nigerian ja Kamerunien välillä.



Cross-joen gorilla (tieteellinen nimi: Gorilla gorilla diehli) on länsi gorilla . Paul Matschie, vuonna 1904, nimitti ylijoki-gorillan uudeksi lajiksi, vaikka siitä onkin tullut yhä harvinaisempaa.



Näillä gorilloilla on ruskeanharmaa tai musta turkki. Kasvoilla, käsillä ja jaloilla ei kuitenkaan ole lainkaan turkista. Heillä on kartion muotoiset päät, joiden yläpuolella lepää punertava harja.

Nämä gorillat ovat hyvin sosiaalisia ja elävät yleensä ryhmissä 2-20. Ryhmiä johtaa hallitseva mies. Hallitsevan johtajan lisäksi on 6-7 naista ja heidän lapsiaan.



Cross-joen gorillat kypsyvät seksuaalisesti 10-vuotiaina, ja niillä on yleensä vauvoja 4 vuoden välein. Heidän tiineysaika kestää yleensä 9 kuukautta. Nämä gorillat elävät vuoristoisella alueella Nigerian ja Kamerunien välillä.
Cross River -gorillat ovat kasvinsyöjiä ja syövät yleensä oksista, pähkinöistä, lehdistä ja marjoista, joita he metsästävät eri kasveista.

Cross River -gorillojen tiedetään olevan erittäin tehokkaita imeväishoidossa, ja niiden tiedetään hoitavan vauvojaan kolmesta neljään vuoteen asti. Tänä aikana he eivät lisäänny uudelleen ja kiinnittävät täyttä huomiota vastasyntyneeseen vauvaansa.

Uskomaton Cross River Gorilla -faktoja!

  • Ristijoki gorilla on Länsi gorilla .
  • Maailmassa on jäljellä vain 200-300 rajat ylittävää gorillaa.
  • Cross-joen gorillat ovat uhanalaisin suuri apina Afrikassa.
  • Niitä esiintyy yleensä Nigerian ja Kamerunin rajoilla.
  • He asuvat alueella, joka on noin 300 neliökilometriä.

Cross River Gorilla tieteellinen nimi

Cross-joen gorillat kulkevat tieteellinen nimi ”Gorilla gorilla diehli” ja kuuluvat valtakuntaan Animalia ja luokkaan Mammalia. He kuuluvat Chordatan suojelualueeseen ja käskevät kädellisiä. Ne kuuluvat myös perheeseen Hominidae ja sukuun gorilla.



Sana 'gorilla' on juurtunut antiikin Kreikan sanaan 'Γόριλλαι'. Sana viittaa 'karvaisen naisen heimoon', jolla Hanno Navigator kuvaili ihmisiä Afrikan länsirannikolla (joka tunnetaan nyt nimellä Sierra Leone). Naisia ​​kuvattiin 'villeiksi' ja 'karvoisiksi'.

Ylitä Gorilla-joen ulkonäkö ja käyttäytyminen

Cross River -gorilloilla on hoikka mutta lyhyt rakenne, pariksi vaaleat hiukset. Näillä gorilloilla on pitkät käsivarret ja näkyvä ridgeline, joka tarjoaa silmiinpistävän kontrastin tasaisille kasvoille ja leveille sieraimille. Heidän tummat silmänsä ovat piilossa turkissa, joka on usein joko mustaa tai ruskeanharmaata.

Kasvoilla ei yleensä ole turkista, aivan kuten kädet ja jalat. Heidän päänsä ovat kartion muotoisia, ja heidän päänsä päällä on punaisen harja. Ryhmän johtajilla, jotka ovat hallitsevia miehiä, on usein hopea laastari selällään - siksi heitä kutsutaan myös hopeaselkäisiksi.

Cross-joen gorillat ovat sosiaalisia ja elävät 2 - 20 yksilön perheryhmissä. Heidän käyttäytymisensä on hyvin samanlainen kuin muut gorillat. Ryhmää johtaa yleensä hopeabackinen uros hallitsevana johtajana.

Miesjohtaja on yleensä vastuussa ryhmän naisista ja lapsista ja tekee usein ryhmän keskeiset päätökset, kuten ruokinta- ja pesimäpaikat.

Ryhmä koostuu yleensä hallitsevasta miehestä, kuudesta seitsemään naista ja heidän lapsistaan. Pesiminen tapahtuu metsissä sen jälkeen, kun nämä gorillat rakentavat pesiä oksilla ja lehdillä. Pesimäpaikat ovat yleensä maassa.

Lepopaikat muuttuvat kuitenkin sadekaudella, kun ne siirtävät pesänsä puiden huipulle. Suurin osa päivästä kuluu syömiseen. Lähteet viittaavat kuitenkin siihen, että he harrastavat myös virkistystoimintaa, kuten hoitoa.

Näiden gorillojen tiedetään yleensä olevan rauhallisia. Ne voivat kuitenkin joskus muuttua aggressiivisiksi ihmisiin, kun heitä uhataan. Ne voivat hyökätä ihmisiä oksilla, kivillä ja yrtteillä, jos ne provosoidaan.

Cross River gorilla, Limben villieläinkeskus, Kamerun
Cross River gorilla, Limben villieläinkeskus, Kamerun

Ylitä Gorilla-joen elinympäristö

Maailman kummallisimpina gorilloina tunnetut Cross River -gorillat ovat väestöstään pieniä ja niitä nähdään harvoin. Niitä esiintyy yleensä Nigerian ja Kamerunin vuoristoisilla rajoilla. Tätä heidän elinympäristöään kutsutaan Cross-joen altaaksi.

Näiden eläinten tiedetään estävän eniten pohjois- ja länsialueita. Niitä on myös Nigerian Afi-vuorilla ja Kamerunien Mbe-vuorilla. Sen lisäksi niitä löytyy myös Kamerunin Takamandan kansallispuistosta ja Nigerian Cross Riverin kansallispuistosta.

Suurin osa näistä gorilloista löytyy 1500-3500 metrin korkeudesta vuoristoisissa sademetsissä ja bambumetsissä.

Cross River Gorilla Diet

Cross River -gorillojen ruokavaliossa olevat elintarvikkeet koostuvat pääasiassa lehdistä, pähkinöistä, marjoista ja liana-puusta. Nämä kasvissyöjägorillat etsivät ravinteitaan niin pitkälle kuin tarvitsevat, jopa tyypillisen rehualueen ulkopuolella saadakseen tarvitsemansa.

Jos tämä gorillalaji pääsee alas alangoille, he joutuvat todennäköisesti epätyydyttävään tilanteeseen banaaneja ja plantaineja korjaavien paikallisten viljelijöiden kanssa. Vaikka tämä saattaa tuntua alueelta ylivoimaiselta, jotkut paikalliset maanviljelijät ovat huomauttaneet, että ne ovat paljon vähemmän tuhoisia maalleen kuin muut pienempikokoiset eläimet, mukaan lukien villisiat.

Ainoa tapa, jolla Cross Riverin gorillat etsivät ruokaa muilta alueilta, johtuu ravinnon puutteesta kodin läheisyydessä. Silti ainoa kerta viime aikoina, jolloin nämä kauniit nisäkkäät ovat aiheuttaneet merkittäviä vahinkoja, oli vuonna 2006. Tämän tapahtuman uskotaan johtuvan siitä, kuinka lähellä maatiloja oli gorillojen metsäasuntoja.

Ylitä Gorilla-joen saalistajat ja uhkat

Kuten kaikki muut planeetan elävät olennot, myös Cross River -gorillat ovat tärkeä osa ekosysteemiä. Heillä on kuitenkin myös paljon uhkia - sekä muilta eläimiltä että ihmisiltä. Cross River -gorillojen saalistajiin kuuluu krokotiileja ja suuria viidakonkissoja.

Ihmiset uhkaavat Cross-joen gorillaa, koska heitä metsästettiin laajasti aiemmin - minkä vuoksi heidän lukumääränsä on melko pieni. Ihmisen toiminta, kuten metsäkato, uhkaa myös näitä gorilloja. Cross-joen gorillat ovat uhanalaisimpia apinoita Afrikassa.

Cross-joen gorillat ovat kriittisesti uhanalaisia. Väestön vähenemisen myötä jotkut organisaatiot pyrkivät suojelemaan metsiä, joissa he elävät, estäen niitä lähtemästä paikallisille alueille ja menettämättä ruokalähteitä. Maailman villieläinjärjestöllä on useita kumppaneita Nigerian ja Kamerunin hallituksissa tiettyjen alueiden suojelemiseksi.

Cross River Gorillan lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Cross-joen gorillat saavuttavat kypsyyden noin kymmenen vuoden iässä. He synnyttävät yleensä vain kerran neljässä vuodessa, koska lastenhoitotaso on erittäin korkea näissä Cross River -gorilloissa. Nämä gorillat hoitavat yleensä vauvojaan kolmen tai neljän vuoden ikään saakka. Raskausaika kestää yleensä noin yhdeksän kuukautta - mikä on myös hyvin samanlainen kuin ihmisillä.

Cross-joen gorillat ovat moniavioisia eläimiä. Ryhmän hallitseva uros pariutuu yleensä ryhmän kaikkien sukupuolikypsien naisten kanssa. Nainen gorillat synnytyksen jälkeen imettävät vauvojaan ja hoitavat heitä noin kolmen tai neljän vuoden ikään saakka. Yleensä nämä gorillat synnyttävät yksittäisiä vauvoja ja parit ovat harvinaisia. Näiden gorillojen elinikä on yleensä 35-50 vuotta.

Cross River Gorilla -joukko

Koska nämä gorillat ovat kriittisesti uhanalaisia ​​metsästyksen ja muun ihmisen toiminnan, kuten metsäkadon, takia, maailmassa on jäljellä vain noin 200-300 Cross River -gorillaa. Suurin osa näistä gorilloista on Nigeriassa ja Kamerunissa, ja ne ovat levinneet vähintään 11 ​​perheen kesken.

Siksi pyritään saamaan heidät elämään määrätyissä paikoissa, jotta he voisivat menestyä suojatuissa ympäristöissä, koska Cross-joen gorilla vähenee edelleen. Hajanaisen perheensä lisäksi toisesta kaupasta on tullut erittäin tuottoisa ja suuri uhka lajeille - myymällä tätä lajia lemmikkinä.

Jotkut ihmiset ovat pitäneet Cross River gorillaa lemmikkinä, mikä on vaarallinen kauppa, joka vaikuttaa kykyyn säilyttää laji. Jotkut metsästäjät tappavat gorillavauvan vanhemman viedäkseen heidät myyntiin, koska niitä on helppo käsitellä pienessä koossa. Tällä hetkellä ebolatartunnan ja metsästyksen uhka riittää tekemään toipumisesta mahdotonta lyhyellä aikavälillä. Silti on toivoa, että tämä laji toipuu näistä uhista seuraavien 75 vuoden aikana, kunhan elinympäristönsä säilyttämistä jatketaan.

Ylitä Gorilla-jokea eläintarhassa

Vuoksi äärimmäisen uhanalainen tila ja Cross River -gorillojen määrän väheneminen ympäri maailmaa, pitämällä ne vankeudessa, nämä gorillat voivat menestyä uudelleen. Jos haluat tarkastella niitä eläintarhassa, siellä on monia varantoja ja pyhäkköjä, kuten Afi Mountain Wildlife Sanctuary.

Limben villieläinkeskus Kamerunissa on ollut ainoa eläintarha, jossa yksi näistä gorilloista on ollut esillä vuodesta 2007. Nyangoksi nimetty gorilla kuoli 10. lokakuuta 2016 sairauden seurauksena, eikä muita raportteja ole. eläintarhoissa, joissa tällä hetkellä on näitä nisäkkäitä.

Huolimatta siitä, että näitä eläimiä ei ole, monet eläintarhat ja pyhäkköt tarjoavat tärkeitä tietoja Cross River -gorillasta kannustaakseen suojelijoita tukemaan suojelua.

Näytä kaikki 59 eläimet, jotka alkavat kirjaimella C

Mielenkiintoisia Artikkeleita