Kuningas Pingviini

King Penguinin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Sphenisciformes
Perhe
Spheniscidae
Suku
Aptenodyytit
Tieteellinen nimi
Aptenodytes patagonicus

Kuningaspingviinin suojelun tila:

Vähiten huolta

King Penguin Sijainti:

Antarktis
valtameri

Kuningas pingviini tosiasiat

Pääsaalis
Krill, kala, katkarapu
Erottuva piirre
Suuri vartalon koko, keltaisilla merkinnöillä päähän
Elinympäristö
Kalliot Etelämantereen saaret
Petoeläimet
Leoparditiiviste, miekkavalas, hait
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Siirtomaa
Lempi ruoka
Krill
Tyyppi
Lintu
Iskulause
Yli 2 miljoonaa pesintäparia!

Kuningaspingviinin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Harmaa
  • Keltainen
  • Musta
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Höyhenet
Elinikä
15-20 vuotta
Paino
11kg - 16kg (24lbs - 35lbs)
Korkeus
60 cm - 90 cm (24 tuumaa - 35 tuumaa)

'Kuningaspingviini on kooltaan toiseksi pienempi kuin keisaripingviini.'



Kuningaspingviini on yhtä pitkä kuin keskimääräinen taapero, ja se on suuri lajilleen. Vain keisaripingviini on suurempi. Taksonomia sijoittaa sekä kuningas - että keisaripingviinitAptenodyytit suku . Molemmat ovat asiantuntijoita vedessä ja voivat sukeltaa syvyyteen. Kuningaspingviinit metsästävät lyhdykaloja, krillejä ja äyriäisiä itselleen ja ruokkimaan lapsiaan. Kuningaspingviinien poikaset näyttävät hyvin erilaisilta kuin aikuiset, ruskealla höyhenellä. Vauvojen itsenäistyminen voi viedä yli vuoden.



Uskomaton kuningas pingviini tosiasiat

  • Kun metsästät saalista, kuningaspingviinitvoi saavuttaa 300 metrin syvyyden, pysyä veden alla lähes 10 minuuttia ja matkustaa 1200 mailia.
  • Norjan kuningas Harald Vkruunasi yhden pingviininEdinburghin eläintarhassa ritarina vuonna 2008. Hänen virallinen nimi on Sir Nils Olav.
  • Kuningas pingviini siirtomaita voi ollajopa 200 000 lintua, mutta perheenjäsenet voivat tunnistaa ja löytää toisensa ainutlaatuisilla äänillä.

Kuningaspingviinin tieteellinen nimi

Taksonomia sijoittaa kuningaspingviininSpheniscidaeperhe kaikkien muiden pingviinien kanssa, mutta vain keisari- ja kuningaspingviinillä on erillinen suku:Aptenodyytit, joka on kreikaksi 'sulaton sukeltaja'. Nämä kaksi lintua ovat suurempia kuin kaikki muut pingviinit; sinulla on pitkä, ohut lasku ja kirkkaat värit; sukeltaa syvemmälle ja pidempään kuin muut; ja ovat ainoat kaksi, jotka munivat yhden munan ja käyttävät jalkojaan pesän sijasta. Tieteellinen nimi kuningaspingviini onAptenodytes Patagonicus. Vaikka suurin osa näistä olennoista elää arktisilla alueilla, fossiilit sijoittavat ne Patagonian alueelle vähintään 6000 vuotta sitten, mikä on heidän tieteellisen nimensä toinen osa.

Tämän eläimen yleinen nimi tuli 1700-luvun alun eurooppalaisilta tutkijoilta, jotka ajattelivat olevansa suurimmat pingviinit. Vasta kapteeni Cookin toisen matkan jälkeen tutkijat löysivät suuremman keisaripingviini .



Kuningas pingviini ulkonäkö

Kuningaspingviini on toiseksi suurin pingviini. Keskimääräinen aikuinen on 35 kiloa, miesten ollessa hieman raskaampia kuin naiset. Ne ovat keskimäärin 3,1 jalkaa pitkiä tai suunnilleen tyypillisen ihmisen taaperoiden kokoisia.

Nämä olennot on mukautettu arktiseen ilmastoon, pitäen lämpimänä neljällä höyhenkerroksella - 70 on vain neliön tuumaa ihoa! Kolme kehoa lähinnä olevaa kerrosta ovat untuvahöyhenet, kun taas ulkopinta on öljytty vedeneristystä varten. Vauva ei kuitenkaan ole vedenpitävä. Siksi he eivät pääse veteen, ennen kuin niiden ruskeat höyhenet muuttuvat aikuisten mustavalkoisiksi.

Musta pää ja oranssi höyhenpeite

Kuningaspingviinillä on mustat päät korvan ja kurkun erottavalla oranssilla höyhenillä. Höyhenpeite haalistuu keltaiseksi, kun se lähestyy valkoista rintaa. Tämä kaksivärinen väri peittää ne sekä saalistajilta että saalista vedessä. Valkoiset vatsat sekoittuvat aurinkoiseen pintaan, kun olento katsoo pingviiniä alhaalta. Ylhäältä musta auttaa pingviiniä sekoittumaan tummaan merenpohjaan. Heillä on paksut, mustat jalat munien ja nuorten poikasien pitämiseksi, ja nokka, jonka kummallakin puolella on oranssia, on pidempi kuin mikään muu pingviinilaji.



Kuningas pingviini käyttäytyminen

Nämä linnut ovat erittäin sosiaalisia olentoja. Vaikka he jakavat tilaa pingviinilajien, kuten Gentoo , Magellan ja Kuninkaallinen , he eivät ole vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. Aikuiset taistelevat usein keskenään, joista hallitsevin on tiensä keskenään. He ovat erittäin uteliaita ihmisten suhteen, ja he tulevat vierailijoiden tutkittavaksi. Heidän pesäkkeissään voi olla kymmeniä tai jopa satoja tuhansia pesimäpareja. Pesäkkeiden koko auttaa heitä käpertymään lämpöön. Poikaset muodostavat myös ryhmiä, joita kutsutaan yhteisöiksi. Kun aikuiset lähtevät ruokailemaan, kun kaverit tai vanhemmat palaavat, nämä olennot tunnistavat toisensa ainutlaatuisten äänten avulla.

Kuningaspingviinit haluavat kävellä tai kelkkaa humalaan verrattuna. He ovat ammattimaisia ​​uimareita ja risteilevät nopeuksilla 3–6 mailia tunnissa. Aineistot ovat löytäneet ne jopa 1200 mailin päähän ja 1000 jalkaa syvälle ruokaa metsästettäessä.

Kuningas Pingviinien elinympäristö

Nämä olennot menestyvät antarktisilla saarilla. Vaikka he olivat melkein kadonneet alueelta, ne kasvavat nyt Patagonian alueella. Tutkijat ovat huomanneet heidät myös Etelä-Afrikka ja jopa Staten Island New Yorkissa!A. patagonicuson alalaji, joka asuu Etelä - Georgiassa, Falkland saaret , ja eteläinen Chile .A. patagonia hallion alalaji, joka asuu Kerguelen-saarilla, Prinssi Edwardin saarella, Crozet-saarilla, McDonaldsaarilla, Heardin saarella ja Macquarie-saarella.

Toisin kuin keisaripingviinit, kuningaspingviinit pysyvät kauempana pohjoisessa vähemmän vihamielisissä ilmastoissa. Lämpötilat voivat nousta 50 Fahrenheit-asteeseen lämpiminä kuukausina. He valitsevat yleensä tasaisia ​​vihreitä tai kivisiä rantoja, joita ei peitä lumi ja jää. Optimaaliset sijainnit tarjoavat tuulensuojaa ympäröivien lumisten vuorten kautta. He sukeltavat syvyyteen metsästämään päivällä, mutta pysyvät matalissa vesissä pimeässä. Linnut liikkuvat sisämaahan parittelukauden aikana.

Kuningas pingviini väestö

Tämä laji joutui uhkaamaan populaatiotaan 1800- ja 1900-luvuilla. Kun hylkeitä metsästettiin turkista varten, pingviinien hyväksikäyttö öljyyn todettiin ja jotkut populaatiot melkein pyyhkäistiin. Nykyään kuningaspingviinipopulaatio on kuitenkin Vähiten huolta kategoria. Nykyisten arvioiden mukaan siitosparia on 2,23 miljoonaa, ja tämä määrä kasvaa.

Kuningas pingviinien ruokavalio

Nämä linnut metsästävät pesäkkeissä. Niiden suuri energiankulutus vaatii suuria määriä ruokaa niiden koon mukaan, koska he sukeltavat rutiininomaisesti valtameren pohjaan jopa 100 kertaa yhdessä päivässä! Sieltä he löytävät lyhdykaloja ja muita kaloja, kalmari , pienet äyriäiset ja krillit. Aikuiset kuluttavat jopa 450 kalaa päivässä, ja he ruokkivat nuoriaan ravistelemalla ruokaa. Näinä aikoina aikuinen syö 8 kiloa ruokaa päivässä! Se vastaa keskimääräistä aikuista miestä, joka syö 25 isoa pizzaa! Poikasilla on rasvavarastoja, jotka auttavat heitä kestämään jopa 70%: n painonlaskun, jolloin he voivat selviytyä vähintään kolme kuukautta odottaessaan aikuisten löytävän ja toimittavan ruokaa.

Kuningaspingviini saavuttaa noin 54-110 jaardin syvyydet metsästettäessä saalista, mutta niiden tiedetään menevän jopa 328 metriä. Ne voivat pysyä veden alla melkein 10 minuuttia. Silmien yläpuolella oleva kapillaarirauhanen suodattaa suolan, mikä antaa heille mahdollisuuden kuluttaa merivettä. Tämä on hyödyllistä, koska makean veden lähteet voivat jäätyä.

Kuningas pingviinipetoajat ja uhkat

Kuningaspingviinit kuuluvat luokkaan Vähiten huolestunut . Heidän elinympäristönsä ovat riittävän kylmiä harvaan asuttuina, mikä tarkoittaa, että ihmisten väestöön kohdistuu vain vähän vaikutuksia. Heillä on monipuolinen ruokavalio, joten krillien ja ilmastonmuutoksen kalojen liikakalastus ei haittaa heidän ruokavaliotaan. Ilmaston lämpeneminen näyttää kuitenkin vaikuttavan onnistuneeseen jalostukseen. Ilmaston lämpenemisestä huolimatta kuningaspingviinipopulaatiot kasvavat.

Nämä olennot eivät ole minkään eläimen tärkein ravinnonlähde, mutta niillä on joitain saalistajia. Aikuisten uhkat ovat merieläimiä, koska pingviinien elinympäristö on ankara maaeläimille. Leoparditiivisteet ja tappajavalaat ovat suurimmat uhat aikuisille, kun he saalistavat vedessä.

Linnut, kuten skuas, tuppilakit, eteläiset mustatukkaiset lokit ja jättiläiset petrels ovat riittävän vahvoja tarttumaan muniin ja nuoriin pingviineihin maalla, jotka ovat jättäneet aikuisten valvomatta.

Kuningaspingviinien lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Kuningaspingviinit tulevat sukupuolikypsäksi kolmen vuoden iässä, mutta todennäköisesti odottavat kuusi vuotta jalostuksen aloittamiseen. Parittelukautta leimaa syyskuu, lokakuu tai marraskuu. Ne, jotka molttaa tai makaavat jalostuksen sijasta, erotetaan muista jalostavista. Molting-kuningaspingviinit liikkuvat sisämaahan ja pysyvät poissa vedestä, kunnes uudet vedenpitävät höyhenet kasvavat. Tämä kestää noin kolme viikkoa, jonka aikana he selviävät varastoidusta rasvasta. Valmiina pariutumiseen urospuoliset kuningaspingviinit viettävät muutamasta tunnista muutamaan päivään nostamalla päänsä korkealle, soittamalla ja pitämällä räpylöitä poimien puoleensa. Ottelu onnistuu, kun molemmat linnut ravistelevat päätä samanaikaisesti.

Kuningaspingviinit lisääntyvät vain kahdesti kolmen vuoden aikana. Kuningaspingviinit ja keisaripingviinit ovat ainoat pingviinit, jotka eivät pesää. Sen sijaan kuningaspingviinit munivat yhden vaaleanvihreän munan marraskuun ja huhtikuun välisenä aikana ja inkuboivat sitä lämpimällä ihopoimuun, joka roikkuu niiden verkkopohjien päällä, joihin muna lepää. Muna kuoriutuu noin 54 päivän kuluttua. Vauva on alasti syntyessään ja hänen on pysyttävä vanhempien lämpimän ihon alla vielä 39 päivää. Miehet ja naiset vuorottelevat vauvan suojelun ja metsästyksen välillä. Poikaset kokoontuvat päiväkodiksi kutsuttuun ryhmään vielä yhdeksän kuukauden ajan, mikä tekee saalistajien vaikeammaksi erottaa yksi vauva. Poikaset luottavat aikuisten regurgitoituneeseen ruokaan.

Vaikka muut pingviinivauvat siirtyvät munasta uimiseen yhden kesän aikana ja metsästävät ruoan saatavuudesta riippumatta, kuningaspingviinien vastasyntyneet vaativat runsaan metsästyskauden. Koska tämä vie yli vuoden, se jättää kuningaspingviinipesäkkeet asuttuina ympäri vuoden.

Kuningaspingviinit voivat elää keskimäärin jopa 25 vuotta luonnossa ja 30 vuotta vankeudessa. Jotkut eläintarhoissa asuvista ovat tuntemattomia, koska he ovat syntyneet muualla, mutta eläintarhanhoitajien arvion mukaan jotkut ovat vähintään 30-vuotiaita.

Kuningas pingviinit eläintarhassa

Vierailijat voivat katsella kuningaspingviinejä muutamassa eläintarhassa Yhdysvalloissa, Australiassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Nämä sisältävät:

Näytä kaikki 13 eläimet, jotka alkavat K: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita