Satakieli

Nightingale-tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Passeriformes
Perhe
Muscicapidae
Suku
Luscinia
Tieteellinen nimi
Luscinia Magarhynchos

Nightingale Conservation Status:

Vähiten huolta

Nightingale Sijainti:

Afrikka
Aasia
Eurasia
Euroopassa

Nightingale-faktoja

Pääsaalis
Hedelmät, pähkinät, siemenet, hyönteiset
Erottuva piirre
Pieni vartalon koko ilman merkintöjä ja ohut nokka
Siipien kärkiväli
20 cm - 22 cm (7,9 tuumaa - 9 tuumaa)
Elinympäristö
Avoimet metsät ja sohvat
Petoeläimet
Rotat, kissat, liskot
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Hedelmät
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
3
Iskulause
Nimetty yli 1000 vuotta sitten!

Nightingale fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Niin
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
18 mph
Elinikä
13 vuotta
Paino
15g - 22g (0,5oz - 0,7oz)
Pituus
14 cm - 16,5 cm (5,5 tuumaa - 6,5 tuumaa)

Satakieli on pieni lintulaji, jonka uskotaan olevan muodollisesti sammasperheen jäseniä. Satakieli sekoitetaan usein robiniksi, koska satakieli on suunnilleen saman kokoinen ja naaraspuolinen robin on ulkonäöltään hyvin samanlainen kuin satakieli.



Satakieli on aamulintu ja satakieli voidaan usein kuulla laulavan kovaa kappaletta aamunkoitteessa. Kaupunkialueilla satakieli laulaa vielä voimakkaammin aamunkoitteessa kompensoidakseen ylimääräisen taustamelun.



Satakieli lisääntyy luonnollisesti Euroopan ja Aasian metsissä kesäkuukausien aikana, ja satakieli siirtyy sitten talveksi Afrikkaan lämpimämmässä ilmastossa. Satakieli palaa keväällä taas pohjoiseen pesimään.

Satakielen uskotaan olevan nimetty yli 1000 vuotta sitten, termillä nightingale tarkoittaen yön lauluntarhaa anglosaksissa. Satakieli nimettiin sen vuoksi, että satakieli kuuluu usein laulamaan sekä yöllä että päivällä. Uskotaan, että yhden (parittoman) miespuolisen satakielen laulavat yön aikana ja yrittävät houkutella puolisoa.



Nightingales ovat pieniä lintuja, joiden keskimääräinen aikuinen satakieli on noin 15 cm korkea. Satakielellä on ruskeat höyhenet, jotka peittävät rungon, ja sen tiedetään olevan punapää.

Satakielet ovat kaikkiruokaisia ​​lintuja, jotka ruokkivat hedelmien, siementen, hyönteisten ja pähkinöiden seosta. Yöpukuilla on monia saalistajia luonnollisessa ympäristössään pääasiassa pienen koonsa vuoksi. Satakielen saalistajia ovat nisäkkäät kuten rotat, ketut ja kissat sekä matelijat, kuten suuret liskot ja käärmeet. Yöpyhiä metsästävät myös suuret petolinnut.

Satakielet asuttavat paksuja metsiä ja metsämaita Euroopassa ja Aasiassa lukuun ottamatta niitä, jotka ovat kaukana pohjoisessa. Luonnollisissa elinympäristöissään esiintyvistä satakielien suuresta määrästä huolimatta satakielet voivat olla usein vaikeita havaita lintuja. Yöpyhät voidaan kuulla helposti heidän kovan laulunsa vuoksi, mutta ne löytyvät usein piilossa tiheässä lehvistössä näkyvistä.



Satakieli pariutuu keväällä, ja naaraspuolinen satakieli rakentaa kupinmuotoisen pesän tiheään pensasmaan lähellä maata. Satakielipesät ovat usein hyvin piilossa ulkomaailmalta, ja ne koostuvat oksista, lehdistä ja ruohosta. Naaraspuolinen satakieli munii 2–5 munaa kytkintä kohden, ja satakielen poikaset kuoriutuvat vain parin viikon inkubointijakson jälkeen.

Nightingales kulkee valtavia matkoja vuosittain siirtyäkseen pohjoisen ja etelän välillä. Satakielen keskimääräinen elinikä on noin 2 vuotta, vaikka joidenkin satakielen yksilöiden (varsinkin vankeudessa pidettyjen satakielien) tiedetään elävän paljon kauemmin.

Nightingales on nimetty niin, koska he laulavat usein yöllä ja päivällä. Nimeä on käytetty yli 1000 vuoden ajan, ja se on hyvin tunnistettavissa jopa sen anglosaksisessa muodossa - nihtingale. Se tarkoittaa 'yölaulaja'. Varhaiset kirjoittajat olettivat, että nainen lauloi, kun se on itse asiassa mies. Kappale on äänekäs, ja siinä on vaikuttava valikoima pillejä, trilejä ja gurgeleita. Sen laulu on erityisen havaittavissa yöllä, koska harvat muut linnut laulavat. Siksi sen nimessä on 'yö' useilla kielillä.

Vain parittomat urokset laulavat säännöllisesti yöllä, ja yöllinen laulu todennäköisesti houkuttelee puolisoa. Laulamisen aamunkoitteessa, tunnissa ennen auringonnousua, oletetaan olevan tärkeää linnun alueen puolustamisessa. Satakielet laulavat vieläkin voimakkaammin kaupunki- tai lähiympäristössä taustamelun voittamiseksi. Kappaleen tyypillisin piirre on kova viheltävä crescendo, joka puuttuu Thrush Nightingale -laulusta. Siinä on sammakon kaltainen hälytys.

Näytä kaikki 12 eläimet, jotka alkavat N: llä

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Lintujen tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita