Vesipuhveli

Vesipuhvelien tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Artiodactyla
Perhe
Bovidae
Suku
Bubalus
Tieteellinen nimi
Bubalus bubalis

Vesipuhvelin suojelun tila:

Uhanalainen

Vesipuhvelin sijainti:

Afrikka
Aasia
Eurasia
Euroopassa
Pohjois-Amerikka
Oseania

Vesipuhvelin tosiasiat

Pääsaalis
Ruoho, lehdet, vesikasvit
Elinympäristö
Suo ja suoalue
Petoeläimet
Ihminen, villikissat, krokotiili
Ruokavalio
Herbivore
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Lauma
Lempi ruoka
Ruoho
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
On kesytetty tuhansia vuosia!

Vesipuhvelin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Niin
Ihotyyppi
Nahka
Huippunopeus
30 mph. Nopeus
Elinikä
15-25 vuotta
Paino
400-900kg (880-2000lbs)

'Vesipuhveli tunnetaan idän elävänä traktorina.'



Vesipuhveli, joka tunnetaan myös nimellä aasialainen puhveli, aasialainen vesipuhveli tai arni, on toiseksi suurin bovid-perheen jäsen, ja se liittyy läheisesti jaki , biisoni , Afrikkalainen puhveli , härkä ja erilaiset muut luonnonvaraiset nautakarjat. Sen suuri vahvuus ja runsasrasvainen maito on johtanut sen kesyttämiseen kaikkialla maailmassa, ja tämä yhdessä rituaalimetsästyksen kanssa on valitettavasti aiheuttanut luonnonvaraisen vesipuhvelin kasvun uhanalainen . Luonnonsuojelualueet Kaakkois-Aasiassa ovat viimeinen turvapaikka luonnonvaraisille laumoille, ja populaation uskotaan vähenevän.



Uskomaton vesipuhvelifaktoja!

  • Vaikka kotimainen vesipuhveli on erittäin yleinen, sen villi esi-isä on uhanalainen arvioitu väestö on alle 4000, joista vain 2500 on aikuisia.
  • Näiden puhvelien kaksi suurinta alalajia oli todellisuudessa kotieläiminä eri syistä; jokivesipuhvelit kesytettiin maidostaan, ja suon vesipuhvelit kotieläiminä vedoseläimeksi vahvuutensa vuoksi.
  • Villin vesipuhvelin suurin kirjattu sarvenpituus on 13 jalkaa ja 10 tuumaa, pidempi kuin Volkswagen Beetle!
  • Nämä puhvelit viettävät melkein koko päivän upotettuna veteen sieraimiinsa saakka tai uppoutuvat mutaan kuin a sika .
  • Arnin sormilukko, nilkan yläpuolella oleva nivel, on erittäin joustava; Tämän ainutlaatuisen mukautuksen ansiosta arni voi liikkua vapaasti joen ja suon pohjan paksussa, syvässä mutassa.

Vesipuhvelin tieteellinen nimi

Nämä puhvelit liittyvät läheisesti jaki , biisoni , Afrikkalainen puhveli , ja useita muita villieläimiä. Kotimaan vesipuhvelin tieteellinen nimi on Bubalus bubalis, ja heidän villin vastaavansa tieteellinen nimi on Bubalus arnee.

Näissä puhveleissa on kaksi alalajia, joki ja suo, jotka molemmat on kesy eri syistä. Aasian vesipuhveli on Afrikkalainen Cape puhveli . Termi Bubalus on yksinkertaisesti latinaksi villi härkä tai antilooppi.



Vesipuhvelien ulkonäkö ja käyttäytyminen

Villi arni on jättimäinen eläin. Se on lähes 10 jalkaa pitkä ja mittaa melkein kuusi jalkaa olkapäähän. Ne ovat pääasiassa tummanharmaita tai mustia ja niillä on massiiviset taaksepäin kaartuvat sarvet. Miehet ovat suurempia, painavat tyypillisesti noin 2600 kiloa, täysikokoisilla sarvilla, kun taas naisilla on suhteellisesti pienemmät sarvet. Urosten paino on suunnilleen sama kuin kaksi ja puoli harmaakarhut !

Urospuolisten sarvien keskimääräinen pituus on noin viisi jalkaa, mutta pisin rekisteröidyn sarven pituus on porrastettu 13 jalkaa 10 tuumaa. Vertailun vuoksi Volkswagen Beetle on vain 13 jalkaa ja 5 tuumaa.

Kotimaiset puhvelit voivat vaihdella missä tahansa alle 1000 puntaa ylöspäin 2000 kiloon. Väritys pysyy pääasiassa samana, mutta sarven muoto ja koko voivat vaihdella merkittävästi joissakin näiden kotieläimenä olevien puhvelien 74 eri rodussa.



Nämä puhvelit viettävät suurimman osan päivästä upotettuna joskus sieraimiinsa jokien tai suiden veteen. Tällä on kaksi päämäärää. Ensinnäkin näillä puhvelilla ei ole riittävästi hikirauhasia pitämään itsensä viileinä hikihaihdutuksen myötä, joten veden alle jääminen antaa heille mahdollisuuden säätää lämpötilaa kuumassa, kosteassa Kaakkois-Aasian ilmastossa. Toiseksi vesi suojaa puhvelia kaikilta purevien hyönteisten tavoilta, jotka myös asuvat viidakossa. Hyönteissuojauksen lisäämiseksi vesipuhvelit käyttävät sarvillaan kaivamaan pohjan mutaa joesta tai suosta ja heittämään sen itselleen prosessissa, jota kutsutaan muurautumiseksi.

Nämä puhvelit matkustavat yleensä ryhminä, joita kutsutaan laumaksi. Lauma koostuu noin viidestä kahdeksaan täysikasvuista naarasta, joita kutsutaan lehmiksi, ja heidän vasikoitaan. Laumalla voi olla mukana uros tai sonni. Nuoret sonnit matkustavat samanikäisissä urospuolisissa ryhmissä, joita kutsutaan poikamieslaumoiksi, mutta vanhemmat sonnit matkustavat yksin. 30–40 puhvelin laumat eivät ole harvinaisia, mutta kotimaisten, luonnonvaraisista ja luonnonvaraisista vesipuhveleista on vaikea erottaa toisistaan, koska alueella on yleistä vapaata viljelyä.

Vesipuhvelit, jotka uivat sinkholeissa Vietnamissa
Vesipuhvelit, jotka uivat sinkholeissa Vietnamissa

Vesipuhvelin elinympäristö

Kotimaista vesipuhvelia on Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa, Japanissa, Havaijilla sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Villit puhvelit ovat kuitenkin edelleen vain pienillä, suojatuilla alueilla Kaakkois-Aasiassa Intiassa, Nepalissa, Thaimaassa ja Bhutanissa. On huomattava, että näiden puhvelien nykyinen elinympäristö ei osoita niiden todellista etusijaa. Liiallinen metsästys on johtanut heidän selviytymiseensä vain syrjäisillä, vaikeasti saavutettavilla tai suojelluilla alueilla.

Paksu viidakko tai suoalue tarjoaa riittävän peitteen ja veden puhvelille sekä tarpeeksi kasvillisuutta ruokavalioon. Nämä puhvelit melkein muuttavat sääkauden muuttuessa. Sadekausi sallii enemmän liikkumista veden yleistyessä.

Vesipuhveliruokavalio

Nämä puhvelit ovat kasvinsyöjiä ja rehua ravinnolleen. He mieluummin ruohoja, mutta syövät myös hedelmiä, pensaita, kuorta ja muuta lehtineen. Buffalo alueilla, joilla ei ole ihmiskontakteja, ruokkii ulkona aamunkoitteessa ja hämärässä ja pysyy piilossa päivän kuumimmissa osissa.

Villipuhvelit ja ne, joilla ei ole riittävää suojaa auringolta, laiduntavat satunnaisesti. Tämä johtuu todennäköisesti lisääntymisen vaikutuksesta kotimaisten kollegoidensa kanssa, ja se näkyy myös heidän karjankaltaisemmassa käyttäytymisessään toisin kuin puhtaasti villit serkut.

Vesipuhveleiden saalistajat ja uhat

Kaksi ensisijaista uhkaa arneille ovat ihmiset ja kotipuhvelit. Ihmiset metsästävät puhveleita lihan, niiden sarvien ja rituaalisten tarkoitusten vuoksi. Lisäksi ihmisen aiheuttama elinympäristön menetys, joka johtuu metsän raivaamisesta viljelymaan tai asuinrakennusten käyttöön.

Risteytys erityyppisten kotieläimenä olevien puhvelien ja nautakarjojen kanssa on johtanut luonnonvaraisen vesipuhvelin geneettisen identiteetin menetykseen. Sama läheinen yhteys kotirotuihin altistaa puhvelit taudille, joka on tuhonnut myös villikarjoja.

Näiden puhvelien pääsaalistajat ovat ihmiset, tiikerit , leopardit ja krokotiilit . Lähes kaikki nämä metsästäjät hyökkäävät väijytyksen kautta, koska nämä puhvelit voivat olla erittäin aggressiivisia ja vaarallisia uhattuna.

Vesipuhvelin lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Naaraspuolinen vesipuhveli synnyttää tyypillisesti joka toinen vuosi yhden vauvan, jota kutsutaan vasikaksi. Urospuoliset poikamieslaumat tai yksinäiset vanhemmat sonnit matkustavat etsimään hyväksyneitä kavereita äitikarjasta. Raskausjakso kestää 10 tai 11 kuukautta, ja uros jälkeläiset pysyvät laumassa kolme vuotta, kun taas naiset pysyvät yleensä eliniän.

Villien puhvelien keskimääräinen elinikä on 25 vuotta, kun taas kotimaiset puhvelit voivat elää jopa 40 vuotta.

Vesipuhvelien populaatio

Vaikka kotieläimenä olevat puhvelit ja niihin liittyvät hybridilajit muodostavat noin 165 miljoonaa yksilöä, arnin todellista populaatiokokoa ei tunneta. Niiden syrjäinen, vaikeasti saavutettava elinympäristö ja vaikeudet huomata ero kotieläinten, luonnonvaraisten ja villien laumojen välillä ovat kaikki olleet merkittävä haaste lajin tutkimiselle.

Tutkijoiden arvion mukaan noin 4000 luonnonvaraista vesipuhvelia pysyy vapaina ja alle 2500 niistä on kypsiä aikuisia. Tämän populaation uskotaan vähenevän, koska villien laumojen vähäinen määrä jatkuu risteytyksessä kotieläinten, luonnonvaraisten ja hybridipuhvelien kanssa.

Villit puhvelit, Bubalus arnee, ovat uhanalainen , ja sitä esiintyy melkein yksinomaan suojatuissa säilykkeissä Kaakkois-Aasiassa. Nämä säilykkeet ovat ainoa tehokas säilyttämistoimi, jota yritetään pitää villikarjat geneettisesti puhtaina.

Vesipuhveli eläintarhassa

Arnis ovat melko yleisiä nähtävyyksiä eläintarhoissa Yhdysvalloissa. Jopa pienemmät eläintarhat ja pelastustilat, kuten Pieni Ponderosan eläintarha Clintonissa, TN, on arni päällä. Kuuden lipun upea seikkailu Jackson, NJ tarjoaa jopa safari-vetovoiman, jossa on aasialaisia ​​vesipuhveleita.

Näytä kaikki 33 eläimet, jotka alkavat kirjaimella W

Mielenkiintoisia Artikkeleita