Falcon

Falconin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Falconiformes
Perhe
Falconidae
Suku
Haukka
Tieteellinen nimi
Falconiforme

Falcon Conservation Status:

Lähes uhattu

Falcon Sijainti:

Aasia
Eurasia
Euroopassa
Pohjois-Amerikka

Falcon-tosiasiat

Pääsaalis
Linnut, kanit, lepakot
Erottuva piirre
Terävä, terävä nokka ja aerodynaaminen rungon muoto
Siipien kärkiväli
51 cm - 110 cm (20 tuumaa - 43 tuumaa)
Elinympäristö
Korkeat alueet, kuten vuoret ja kalliot
Petoeläimet
Ihminen, Kotkat, Pöllöt, Sudet
Ruokavalio
Lihansyöjä
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Linnut
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
3
Iskulause
Nopeimmat olennot planeetalla!

Falcon fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Keltainen
  • Musta
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
200 mph. Nopeus
Elinikä
12-18 vuotta
Paino
0,7 kg - 1,2 kg (1,5 lbs - 2,6 lbs)
Korkeus
22 cm - 40 cm (9 tuumaa - 19 tuumaa)

Falconit ovat keskikokoisia petolintuja, joita esiintyy kaikkialla maailmassa, vaikka falconit suosivatkin mieluummin pohjoisen pallonpuoliskon lauhkeempia alueita. Falcons tunnetaan parhaiten häikäilemättömyydestään ja uskomattomista lentokykyistään.



Falconilla on kapenevat siivet, joiden avulla haukka voi muuttaa suuntaa erittäin nopeasti varsinkin muihin lintuihin verrattuna. Haukkoja on nauhoitettu jopa 200 km / h nopeuksilla, mikä tarkoittaa, että ne ovat planeetan nopeimpia olentoja!



On olemassa yli 40 erilaista haukkalajia, joita löytyy ympäri maailmaa, kuten peregrine-haukka ja musta haukka. Haukkojen koko vaihtelee 25 cm: n ja yli 60 cm: n välillä, mutta haukan korkeus riippuu lajista. Muuttohaukka on yleisin petolintu maailmassa, ja sitä esiintyy kaikilla mantereilla paitsi Etelämantereella.

Falcons ovat petolintuja ja tunnetaan siksi uskomattomista metsästystaidoistaan ​​ja siitä, että he ovat häikäilemätön, hallitseva saalistaja ympäristössään. Falcot metsästävät saalistaan ​​ylhäältä tulevalta taivaalta ja pyyhkäisevät alas ilmassa kiinni saadakseen sen, kun he ovat huomanneet aterian uskomattomalla näkökyvyllä. Falconit metsästävät kaikenlaisia ​​pieniä eläimiä, kuten hiiriä, sammakoita, kaloja ja haukkoja, jopa saaliin pieniä lintuja ilmassa.



Haukan suuren koon, nopeuden ja valppauden vuoksi haukalla on vähän luonnollisia saalistajia ja vielä vähemmän tosiasiallisesti ilmassa. Ihmiset ja sudet ovat yleensä tärkeimpiä saalistajia maassa ja kotkien ja jopa suurten pöllöiden tiedetään metsästävän pienempiä haukkalajeja (ja tietysti nuoria ja kokemattomia haukkoja) ilmassa. Haukan munat ja poikaset ovat erityisen alttiita syömiselle.

Falcons on sopeutunut monin tavoin maksimoidakseen mahdollisuutensa selviytyä taivaalla. Falconilla on kapenevat siivet, jotka mahdollistavat haukkan ketterämmän; uskomattoman akuutti näkö, jonka avulla haukka pystyy havaitsemaan saaliin kaukana maassa; aerodynaaminen rungon muoto tarkoittaa, että haukka liukuu ilmassa helpommin ja terävä terävä nokka auttaa haukkaa tarttumaan ja syömään saalista tehokkaammin.

Falconit pesivät korkealla maalla, kuten vuorilla ja kallioilla, ja korkeiden puiden latvoissa. Tämä tarkoittaa, että haukan haavoittuvat munat ja poikaset ovat mahdollisimman turvallisessa paikassa. Falconit alkavat lisääntyä noin vuoden ikäisinä. Naaraspuoliset haukat munivat keskimäärin 3 munaa kytkintä kohden ja huolehtivat poikasistaan, kunnes ne ovat riittävän suuria ja riittävän vahvoja puolustamaan itseään.



Falcons ovat yleensä yksinäisiä lintuja, ja he tulevat todella yhteen vain pariutumaan. Vaikka haukkojen tiedetään pysyvän samassa paikassa, monet haukkalajit ovat muuttolintuja, ja niiden tiedetään matkustavan yli 15 000 mailia vuodessa.

Näytä kaikki 26 eläimet, jotka alkavat kirjaimella F

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Lintujen tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita