Leopardi

Leopardin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Felidae
Suku
Panthera
Tieteellinen nimi
Panthera pardus

Leopardin suojelun tila:

Lähes uhattu

Leopardin sijainti:

Afrikka
Aasia

Leopardin hauska tosiasia:

Vietetään paljon aikaa korkeilla puilla!

Leopardin tosiasiat

Saalis
Hirvet, pahkasika, jyrsijät
Nuoren nimi
Cub
Ryhmäkäyttäytyminen
  • Yksinäinen
Hauska seikka
Vietetään paljon aikaa korkeilla puilla!
Arvioitu väestökoko
Vakaa
Suurin uhka
Pokaalien metsästys ja elinympäristön menetys
Tunnetuin ominaisuus
Tiheä kuviollinen turkki ja pitkät, terävät hampaat
Muut nimet)
Pantteri
Raskausaika
90-105 päivää
Elinympäristö
Sademetsä, nurmi ja vuoristoalueet
Petoeläimet
Tiikeri, lionit, ihmiset
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
3
Elämäntapa
Yleinen nimi
Leopardi
Lajien määrä
7
Sijainti
Saharan eteläpuolinen Afrikka ja Etelä-Aasia
Iskulause
Vietetään paljon aikaa korkeilla puilla!
Ryhmä
Nisäkäs

Leopardin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Keltainen
  • Musta
  • Tumman ruskea
  • Kultainen
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
30 mph. Nopeus
Elinikä
10-15 vuotta
Paino
30kg - 90kg (66lbs - 198lbs)
Pituus
100 cm - 190 cm (40 tuumaa - 75 tuumaa)
Seksuaalisen kypsyyden ikä
2 - 2,5 vuotta
Vieroituksen ikä
3 kuukautta

Mielenkiintoisia Artikkeleita