Fretti

Fretin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Mustelidae
Suku
Mustela
Tieteellinen nimi
Mustela Putorius Furo

Fretin suojelun tila:

Lähes uhattu

Fretin sijainti:

Euroopassa

Fretin tosiasiat

Pääsaalis
Hiiret, Kani, Gophers
Erottuva piirre
Pitkä ohut runko ja suuret silmät
Elinympäristö
Metsä ja niityt
Petoeläimet
Pöllöt, ketut, mäyrät
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
4
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Hiiret
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Ajateltu olevan polecat-alalaji!

Fretin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Musta
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
15 mph
Elinikä
7-10 vuotta
Paino
0,7 kg - 2 kg (1,5 lbs - 4 lbs)
Pituus
40 cm - 50 cm (18 tuumaa - 21 tuumaa)

Fretti on kotieläin, jonka uskotaan olevan kotoisin Euroopasta. Fretin uskotaan olevan alalajin alalaji ja fretillä on sama pitkä muotoinen runko kuin poloskilla ja lumikolla.



Fretin uskotaan olevan kesytetty noin 2 500 vuotta sitten, mikä on suunnilleen sama aika kuin useiden eläinten, kuten aasin ja vuohen, asettaminen kotikäyttöön. Frettiä käytetään maanviljelijöiden auttamiseen metsästämään kaneja, ja fretti tekee tämän ryömimällä kanin koloihin. Fretti käyttää uskomattoman muotoista joustavaa runkoaan hyödyksi, koska fretti on usein pieni kuin monet kanit. Tunkeutuva fretti pelottaa kani irti kolosta ja käyttää yhtä monista kourun ulostuloista päästäessään pois fretin tunkeilijasta.



Nykyään fretistä on tulossa yhä suositumpi lemmikki maailmanlaajuisesti fretin pienen koon ja sen hiljaisen luonteen vuoksi. Frettirajoituksista on annettu lakeja useissa maissa, jotta voidaan estää fretti tulemasta tuholaiseksi, sillä fretit voivat olla melko tuhoisia, jos ne päästetään luontoon, varsinkin jos fretti ei ole kotoisin kyseisestä maasta.

Suurin osa freteistä viettää keskimäärin 18 tuntia päivässä unessa, ja on havaittu, että fretit nukkuvat noin kuusi tuntia kerrallaan ennen heräämistä pelaamaan ja syömään, ja fretti palauttaa sille yleensä seuraavan nukkumistuntinsa noin tunnin kuluttua. Frettien on havaittu olevan aktiivisimpia hämärässä ja aamunkoitteessa, kun se ei ole täysin vaalea tai pimeä.



Fretit ovat tunnettuja siitä, että he pelaavat omaa versiota piilosta ja etsinnästä, mikä on erityisen havaittavissa niiden frettien kohdalla, joita pidetään lemmikkinä. Vaikka ei ole varmaa, mitä fretti piilottaa, omistajat ovat ilmoittaneet löytäneensä mitään salaisia ​​varastoja leluista kaukosäätimiin ja avaimiin, ja jopa säkkejä sipulia ja viipaletta pizzaa.

Fretit ovat pieniä lihansyöjiä ja siksi frettien ruokavalion tulisi koostua pääasiassa lihasta. Luonnossa fretit metsästävät pääasiassa hiiriä ja pieniä kaneja, ja joskus fretillä on onni ruokkia pientä lintua.

Näytä kaikki 26 eläimet, jotka alkavat kirjaimella F

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. David W.Macdonald, Oxford University Press (2010) Nisäkkäiden tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita