Geoffroys Tamarin

Geoffroys Tamarinin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Kädelliset
Perhe
Callitrichidae
Suku
Saguinus
Tieteellinen nimi
Saguinus Geoffroyi

Geoffroys Tamarin Conservation Status:

Vähiten huolta

Geoffroys Tamarin Sijainti:

Keski-Amerikka
Etelä-Amerikka

Geoffroys Tamarin Facts

Pääsaalis
Hedelmät, hyönteiset, jyrsijät
Erottuva piirre
Pieni vartalon koko ja pitkä, ohut häntä
Elinympäristö
Alanko trooppinen metsä
Petoeläimet
Haukat, käärmeet, villikissat
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
2
Elämäntapa
  • Joukko
Lempi ruoka
Hedelmät
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
On erottuva V-muoto päähän!

Geoffroys Tamarinin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Musta
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
24 mph. Nopeus
Elinikä
8-15 vuotta
Paino
220g - 900g (7.7oz - 32oz)
Pituus
18 cm - 30 cm (7 tuumaa - 12 tuumaa)

'Geoffroyn tamariini voi hypätä jopa 16 jalkaa puiden latvasta toiseen.'



Geoffroyn tamariinit ovat kaikkiruokaisia, jotka syövät puumehua, hyönteisiä, hedelmiä ja erilaisia ​​kasveja. He ovat aktiivisia päivällä ja viettävät suurimman osan ajastaan ​​puissa. Nämä ovat sosiaalisia eläimiä, jotka elävät 3–5-ryhmissä apinoita . He kommunikoivat toistensa kanssa viheltämällä, korkealla sirisemisellä, rapuilla ja jopa aivasteluilla. Nämä eläimet voivat elää jopa 13 vuotta luonnossa.



5 Geoffroy's Tamarin Facts

  • Tällä eläimellä onpaksu valkoisten hiusten raitapäähänsä.
  • He asuvat Etelä-Amerikka ja Keski-Amerikka .
  • Ne ovatpienin apina, joka asuu Panama .
  • Rufous-naped tamariini ja punaharjainen tamariini ovatkaksi muuta nimeä tälle eläimelle.
  • Tämä eläin travels hieman yli mailin joka päivä etsimään ruokaa.

Geoffroy's Tamarin Scientific Name

Tämän apinan tieteellinen nimi onSaguinus geoffroyi. SanaSaguinustarkoittaa 'marmosettia'.Sagoon portugali marmosetille jainuson latinalainen merkitys 'tai liittyy siihen'. Sen tieteellisen nimen toinen osageoffroyi, tulee ranskalaisen luonnontieteilijän Etienne Geoffroy Saint-Hilairen nimestä. Tämä tamariini nimettiin hänen mukaansa.



Sen lisäksi, että tätä eläintä kutsutaan Geoffroy'n tamariiniksi, sitä kutsutaan joskus rufous-naped-tamariiniksi tai punaharjaiseksi tamariiniksi.

Tämä eläin kuuluu Callitrichidae-perheeseen. He ovat samassa perheessä kuin marmosetti. Tämä eläin on myös nisäkkäissä luokassa .

Geoffroyn Tamarin-ulkonäkö

Geoffroyn tamariinin takana on takki mustaa ja ruskeaa turkista sekä punainen osa turkista kaulan ja hartioiden takaosassa. Tämä turkisosa ansaitsi sille nimet punaharjainen ja ruuhkainen naparin. Sen häntä on musta ja vaalean ruskean renkailla, ja sen rinta ja etujalat ovat valkoisia. Geoffroyn tamariinilla on musta turkki kasvoillaan ja paksu valkoisten hiusnauha, joka seisoo päänsä päällä. Jotkut sanovat, että sillä on valkoinen mohawk-leikkaus. Tällä olennolla on pienet, mustat korvat ja tummat, utelias silmät.



Aikuisen Geoffroyn tamariinin koko on 8,5 - 11 tuumaa pitkä. Sen hännän pituus voi olla 12-16,5 tuumaa. Uros Geoffroyn tamariinit painavat noin yhden kilon, kun taas naaraat painavat 1,1 kiloa. Jos pidät kahta hamsteria kämmenessäsi, niiden paino on yhtä suuri kuin 1 kilon Geoffroyn tamariini.

Geoffroyn Tamarin-käyttäytyminen

Tämä eläin on pieni, joten se on herkkä monille saalistajille. Onneksi sillä on muutama tapa suojautua. Ensinnäkin tämä eläin on nopea! Itse asiassa sen nopein nopeus on 24 mph. Lisäksi he pysyvät ylhäällä puiden latvoissa välttääkseen saalistajia maassa. He hälyttävät muita saalistajien apinoita piippausten, pillien ja napsautusten avulla. Nämä eläimet myös liikuttavat päätä, häntää ja käsivarsia varoittamaan muita saalistajasta. Muiden alueen petoeläinten apinoiden hälyttäminen antaa jokaiselle mahdollisuuden piiloutua.

Geoffroyn tamariinit ovat sosiaalisia eläimiä, jotka elävät yleensä 3-5 apinan ryhmissä. Suurimmissa ryhmissä voi olla jopa 20 eläintä. Ryhmää Geoffroyn tamariineja kutsutaan joukoksi.

Ihmisten kohdalla nämä apinat yrittävät pysyä poissa näkyvistä. Miehet voivat kuitenkin olla aggressiivisia muiden urosten kanssa kilpaillessaan naisista lisääntymiskauden aikana. Uros Geoffroyn tamariinit voivat vahingoittaa vakavasti toisiaan taistelussa. Katkenneet hännät, syvät naarmut ja loukkaantuneet kynnet ovat vain muutama esimerkki vammoista.

Geoffroy's Tamarin Habitat

Nämä olennot elävät Etelä-Amerikassa ja Keski-Amerikassa. Erityisesti he asuvat Panamassa ja Columbia . Niiden elinympäristöön kuuluvat kuivat lehtipuumetsät sekä trooppiset sademetsät. He oleskelevat tiheissä puiden kokoamisissa, joten heillä on paljon paikkoja piiloutua. He elävät kohtuullisen ilmankosteudessa.

Geoffroyn Tamarin-populaatio

Väkiluvun mukaan Panoffin Barro Colorado -saaren joillakin alueilla on 4-6 Geoffroyn tamariinia jokaista neliökilometriä kohti (noin puoli mailia). Muilla saaren alueilla on kuitenkin jopa 20-30 apinaa neliökilometrillä. Saari itsessään on vain noin 9600 hehtaarin kokoinen. Näiden olentojen lukumäärä eri alueilla riippuu siitä, kuinka nämä eläimet jakavat alueensa.

Tämän eläimen suojelutila on vähiten huolestuttava. Tämän eläimen populaation uskotaan vähenevän metsien hävittämisestä johtuvien elinympäristöjen menetysten myötä.

Nämä olennot elävät Etelä-Amerikassa ja Keski-Amerikassa. Erityisesti he asuvat Panamassa ja Columbia . Niiden elinympäristöön kuuluvat kuivat lehtipuumetsät sekä trooppiset sademetsät. He oleskelevat tiheissä puiden kokoamisissa, joten heillä on paljon paikkoja piiloutua. He elävät kohtuullisen ilmankosteudessa.

Geoffroyn Tamarin-ruokavalio

Mitä Geoffroyn tamariinit syövät? Ne ovat kaikkiruokaisia, mikä tarkoittaa, että heidän ruokavaliossaan on sekä lihaa että kasveja. Liskot , ötökät , munat, hedelmät ja kukat ovat kaikki valikossa. Geoffroyn tamariinit syövät myös puumehua tai mettä. Heidän hampaitaan ei ole suunniteltu kaivamaan puun runkoon mehun löytämiseksi. Joten he etsivät alueita, joilla mehua vuotaa jo puusta.

Tämä eläin jakaa elinympäristönsä Panamassa lintu, jota kutsutaan tyranniperhoseksi. Nyt näyttää siltä, ​​että Geoffroyn tamariinilla ja pienellä linnulla on hyvin vähän yhteistä. Hyönteisten kohdalla näillä kahdella eläimellä on samanlainen ruokavalio. Geoffroyn tamariinien on tiedetty kuuntelevan tyranniperheen sieppaajia, joten he voivat juhlia näiden lintujen löytämillä hyönteisillä. Siksi jotkut tutkijat kutsuvat Geoffroyn tamariinia opportunistiseksi rehunvalmistajaksi. Toisin sanoen, tyranni-perhosieppari tekee kovaa työtä hyönteisten löytämiseksi, ja Geoffroyn tamariini on vain syödä niitä.

Geoffroyn Tamarin-saalistajat ja uhkat

Ei ole yllättävää, että Panaman pienimmällä apinalla on paljon saalistajia. Villikissat, käärmeet , raptors kuten haukat, ja coatimundi ovat sen saalistajien luettelossa. Monet sen saalistajat voivat myös kiivetä puihin, mikä antaa heille mahdollisuuden saalistaa näitä pieniä olentoja.

Joskus Geoffroyn tamariiniperhe voi kääntää pöydät saalistajalle. Näiden eläinten tiedetään väkijoukon tai ryöstävän saalistajaa ajoakseen sen pois alueeltaan. Joukko voi olla kymmenkunta apinaa tai enemmän. Esimerkiksi, jos pesukarhuinen eläin, manteli, tulee Geoffroyn tamariiniperheen alueelle, apinat voivat kokoontua joukkoon jahtaamaan sitä. Usein saalistaja masentuu ja siirtyy pois. Tiimityö!

Ihmiset ovat myös Geoffroyn tamariinin saalistajia. Ihmiset vangitsevat heidät ja myyvät eksoottisina lemmikkeinä. Tämä on erittäin haitallista Geoffroyn tamariinille. Ihmiset eivät pysty huolehtimaan heistä asianmukaisesti, ja eläimet todennäköisesti kuolevat sen seurauksena. Niiden on tarkoitus elää luonnossa.

Nämä eläimet kärsivät myös elinympäristön menetyksistä metsäkadon ja viljelymaan laajentumisen vuoksi. Jotkut näistä pienistä olennoista on tiedetty vaeltavan kaupunkialueille ja tapetaan autoilla tien päällä.

Geoffroyn tamariinien virallinen suojelun taso on: Vähiten huolta . Monet näistä apinoista elävät Kolumbiassa ja Panamassa sijaitsevissa kansallispuistoissa. Tämä antaa heille jonkin verran suojaa elinympäristön menetyksiltä ja ihmisten vangitsemiselta.

Geoffroyn Tamarin-lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Tämä eläin lisääntyy tammikuussa ja helmikuussa. Nainen Geoffroyn tamariinit kelaavat hännänsä houkutellakseen urosta. Tutkijat ovat todenneet, että joillakin näistä eläimistä on yksi kumppani, kun taas toisilla on useita. Lyhyesti sanottuna se vaihtelee ryhmittäin. Nainen Geoffroyn tamariinin tiineysaika on 140--145 päivää. Sen tiineysaika on suunnilleen sama kuin sen lähisukulaisen puuvillaa sisältävä tamariini .

Nämä olennot käyttävät onteloa tai aukkoa puussa suojaan ja pesänä vauvojen saamiseksi. Geoffroyn tamariinit synnyttävät kaksoset elävänä. Naaraspuolisella marmosetilla on myös kaksoset suurimman osan ajasta. Valitettavasti yksi kaksosista voi kuolla muutamassa kuukaudessa. Toinen vauva ei välttämättä ole yhtä terve tai vahva kuin ensimmäinen vauva. Vastasyntyneet apinat, joita kutsutaan myös imeväisiksi, syntyvät pääosin mustilla hiuksilla, joiden kasvot ovat valkoisia. He painavat 1,4 - 1,8 unssia syntyessään. 1,8 unssia oleva vastasyntynyt painaa suunnilleen yhtä paljon kuin tennispallo. Äiti hoitaa heitä parin ensimmäisen elämänkuukauden ajan.

Viiden viikon ikäisenä vauvat tai imeväiset liikkuvat ja syövät kiinteää ruokaa 7 viikkoon mennessä. Uros Geoffreyn tamariini on imeväisten hoidossa naisen kanssa. Hän kantaa lapsia selällään ja hoitaa heidän hiuksiaan. Ei ole epätavallista, että perheen vanhemmat veljet ja sisaret auttavat myös pikkulasten hoidossa. Imeväiset vieroitetaan 18 viikon ikäisinä ja he elävät itsenäisesti 25 viikossa.

Geoffroyn tamariinit voivat elää jopa 13 vuotta luonnossa. Geoffroyn vanhin tamarin asui vankeudessa 20 vuotta! Nämä eläimet ovat ikääntyessään alttiita suoliston loisille.

Geoffroyn Tamarin eläintarhassa

Geoffroyn tamariinit ovat esillä osoitteessa Philadelphian eläintarha .

Näytä kaikki 46 eläimet, jotka alkavat G: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita